Ketéla pohung: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
'''Ketéla pohung''' utawa '''singkong''' utawa '''kaspé''', utawa jroning [[Basa Indonésia]] '''ubi kayu''' utawa '''ubi pohon''', iku [[tetanduran]] taunan tropika lan subtropika saka kulawarga [[Euphorbiaceae]]. [[Uwi]]né dikenal minangka [[panganan pokok]] sing ngasilaké [[karbohidrat]] lan [[godhong]]é minangka [[janganan]].
 
Téla pohong ing tlatah [[Surabaya]] karan ''menyok'', ing tlatah [[Banyumasan]] diarani ''bodin'', yèn ing tlatah [[Kulonprogo]] sisih lor lan sebagéan [[Magelang]] sinebut ''jendal'' yaikuya iku jinis tetanduran kang biyasa ditandur ana ing [[tegalan]] ing [[mangsa rendheng]]. Tela kang ditandur ing taun tropika lan subtropika asalé saka kulawarga [[Euphorbiaceae]]. [[Umbi]]né mumpangaté akeh, salah sijiné bisa kanggo bahan panganan pokok lan ngasilaké [[karbohidrat]] lan [[godhong]] bisa kanggo [[sayuran]]. Godhong téla iku jenengé jlegur. Umbi téla kang ana ing lemah (siti) mertandhakaké, tetanduran iki kagolong ing suku palakepedhem, nduwéni oyot kang dadi pohung utawa umbi. Kanthi nduwéni titikan wujudé rata-rata gilig lan [[lonjong]]. Ing pohong nduwéni garis tengah kurang luweh 2-3 2–3 cm lan dawané kira-kira 50-80cm50–80 cm. Dawa lan gedhené téla bisa dipengaruhi saka jinisé kang ditandur ana ing tegalan. Werniné tela ana loro [[putih]] lan [[kuning]].
 
== Sajarah lan pengaruh ékonomi ==
# [[Gethuk]]
===Bahan bakar===
Ing sawetara negara, ketéla pohung wis akèh digawé bahan bakar [[ethanol]], lan ketéla pohung dadi bahan bakar wigati <ref>http://stuartsbrasil.blogspot.com/2009/01/aipim-mandioca-manioc-pao-de-pobre.html</ref>.
 
===Panganan kéwan===
Ketéla pohung biasa dipigunakaké minangka panganan kéwan. Damèn godhong ketéla pohung sing wis digaringaké sedina utawa rong dina dianggo panganan kéwan kayadéné [[sapi]], [[wedhus]] utawa [[wedhus gibas]].
 
===Obat tradhisional===
*Jinis sing godhongé rasané pait lumrah kanggo tamba penyakit hipertènsi, sirah ngelu lan nyeri.
*Wong Kuba biasa migunakaké ketéla pohung kanggo nambani lara weteng.
 
 
== Delengen uga ==
18.000

besutan