Alfabèt: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
(Replacing Caslon-schriftmusterblatt.jpeg with File:A_Specimen_by_William_Caslon.jpg (by CommonsDelinker because: File renamed: File renaming criterion #2: Änderung kompl)
c (éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
[[Gambar:A Specimen by William Caslon.jpg|thumb|250px]]
'''Alfabèt''' iku tembung asal saka [[basa Yunani]], saka rong aksara wiwitan jroning tulisan mau, yaikuya iku aksara [[alfa]] lan [[beta]]. Makna tembung iki yaiuku sawijining sistem panulisan sing mawa dhasar [[fonem]] [[vokal]] lan [[konsonan]]. Alfabet béda karo [[abjad]], sing biasané ora nduwèni lambang [[vokal]], lan béda karo [[abugida]] lan [[aksara silabis]], sing saben aksara (huruf) é nglambangaké fonèm nanging jroning wangun suku tembung.
 
Sawjining [[fonèm]] sing ora dikandhut jroning sawiji alfabet bisa ditulis nganggo [[dwihuruf]] utawa [[tandha diakritik]] (akut, aksèn, tilda, lsp), sing biasa ana ing [[alfabèt Latin]]. Contoné dwihuruf /ng/ tumrap fonèm {{IPA|[ŋ]}} (konsonan sengau langit-langit mburi) jroning [[basa Indonésia]]; huruf [[N]] kanthi tandha tilda (Ñ) tumrap fonèm {{IPA|[ɲ]}} (konsonan sengau langit-langit) jroning [[basa Spanyol]].
 
 
Sistem panulisan sing ana yakuwi:
 
{{jinis aksara|state=show|state3=show}}
{{basa-stub}}
 
[[Kategori:Linguistik]]
 
 
{{basa-stub}}
18.000

besutan