Stardust (wahana antariksa): Béda antara owahan

11 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (Bot: Migrating 32 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q205747 (translate me))
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
'''Stardust''' iku sawijining [[wahana angkasa]] antarplanèt [[Amérika Sarékat]] sing diluncuraké kaping [[7 Februari]] [[1999]] déning [[NASA]]. Tujuawné yaikuya iku nyelidhiki bahan pambentuk [[komèt]] [[Komèt Wild 2|Wild 2]] lan komané.
 
Stardust nyedhaki ''Wild 2'' kaping [[21 Januari]] [[2004]]. Ing pamaburan kasebut waana iki ngumpulaké conto [[awu komèt]] saka koma komèt kasebut lan njupuk gambar foto saka [[nukleus]]é sing katutup ès. Stardust bali menyang bumi kaping [[15 Januari]] [[2006]] kanggo ngeteraké conto saka komèt kasebut ing sajroning kapsul. Nalika bali menyang [[bumi]], wahana iki maju kanthi kacepetan 12,9  km/dhetik (28.860 mil per jam) sing andadèkaké minangka benda gawéyan manungsa paling cepet wektu mlebu atmosfir bumi. Kapsul Stardust sing isi sampel pisanan saka komèt sing kasil bali menyang bumi saiki disimpen ing hanggar Michael Army Air Field. Jroning misi kasebut, Stardust wis nempuh luwih saka 4 milyar mil lan ngorbit [[srengéngé]] kaping telu.
 
Pesawat iki uga nyedhaki [[asteroid]] [[5535 Annefrank]] kanthi let 3.300  km ing tanggal [[2 November]] [[2002]] lan njupuk sawetara foto.
 
Donald Brownlee, saka [[Universitas Washington]], minangka panyelidhik utama tumrap misi Stardust.
18.000

besutan