Wulang Bebasan: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: Indonesia → Indonésia (2) using AWB
(foto)
c (→‎top: éjaan, replaced: Indonesia → Indonésia (2) using AWB)
[[Kitab]] '''Wulang Bebasan''' ing [[basa Ibrani]] diarani ''Mishlei'' sing tegesé [[alegori]]. ''Mishlei'' iku cekakan saka ''Míshlê Shelomoh'' (Wejanganh Salomo), ing versi [[Vulgata]] diarani "Liber Proverbiorum".
 
Mishlei iku bentuk jamak saka tembung ''Mashal'' sing sajatiné bentuk tunggal. Tembung ing [[basa Melayu]]/[[basa IndonesiaIndonésia|IndonesiaIndonésia]] ''Amsal'' adhedhasar tembung Ibrani iki.
 
Kitab iki isiné wejangan-wejangan moralistis lan falsafi arupa tembang.
18.000

besutan