Mont di

Mont di ( Burma: မုန့်တီ [mo̰ʊɴ tì] ) minangka istilah kolektif kanggo sajian masakan Burma sing digawé saka mie sing lancip . Mi digunakake seger, amarga kanthi cepet mateng ing iklim tropis Myanmar. Ana sawetara Mont di pasugatan, lan Rakhine Mont di saka Arakanese saka kulon Myanmar sing paling populer. Mandalay mont di minangka sesuguh liyane sing kawentar.

Mont di
Rakhinemontdi.JPG
Rakhine mont di fish soup with garnish
Jeneng liyanéRakhine mont di, Mandalay mont di
AjanganBreakfast, Lunch
Panggonan asalMyanmar
Tlatah utawa prajaRakhine State, Mandalay Region
Woworan pokokFor Rakhine variant only: rice vermicelli, any white fish(mostly Daggertooth blade conger), ngapi, lemongrass, pepper, garlic, red chili sauce, green chili paste, crisp garlic garnish, coriander
Buku masakan: Mont di  Médhia: Mont di