Montor mabur tempur

Montor mabur tempur yaiku montor mabur militer ingkang dirancang kagem nerwaos montor mabur sanes wonten udhara. Rupinipun montor mabur menika sanes kaliyan montor mabur pangabom ingkang dirancang kagem nerwaos target wonten pasuryanan. Montor mabur tempur relatif tirah timur, enggal, kaliyan lincah. Montor mabur tempur wiwit dipunkembangaken wonten Perang Donya I kagem maraki montor mabur pangabom kaliyan balon udhara ingkang miwiti limrah dipunginakaken kagem numindakaken tempuhan darat kaliyan paningalan.

Montor mabur tempur kaping setunggal dipunawiti kaliyan montor mabur suwiwi kalih ketos ingkang dipunaturi sanjata mesin enteng. Wonten Perang Donya II, montor mabur tempur langkung kathah dipundamel saking logam, dipunaturi suwiwi tunggil, kaliyan ngginakaken sanjata mesin ingkang ketenem wonten suwiwi. Saksampune Perang Donya II, mesin turbojet bawi gumantosaken mesin piston, kaliyan pluru kedhangsul bawi dipunginakaken kagem gumantosaken sanjata mesin dados sanjata utami.

AlbumBesut

Pranala njabaBesut