Sawijining rudal Exocet ditémbakaké.

Pluru kendhali (disingkat: rudhal), pluru mawa pandhu utawa misil ya iku gegaman rokèt militèr sing bisa dikendhalèkaké utawa duwé sistem pangendhali otomatis kanggo nggolèki sasaran utawa nyelarasaké arah. Sajeroning panggunan sadina-dina, istilah "misil" ngrujuk marang rokèt mawa sistem kendhali, éwadéné "rokèt" minangka rokèt tanpa sistem kendhali. Prabédan utama antara kaloroné dianggep sithik banget saliyané prabédan sistem kendhali.

Pranala njabaBesut

Pirsani informasi ngenani Pluru kendhali ing KamusWiki.