Mote con huesillo

Mote con huesillo minangka omben-omben tradisional musim panas Chili sing asring didol ing dalan utawa kranjang vendor. Iki minangka omben-omben non-alkohol sing kalebu cairan kaya nektar bening sing digawe saka peach garing (huesillo) sing dimasak ing gula, banyu lan kayu manis, banjur digawe adhem, dicampur karo gandum husked (mote) sing wis mateng. [1] Nektar bening sing legi biasane digawe karo gula, nanging uga bisa ditambah utawa diganti karo molase .Nalika omben disajikake tanpa persik sing garing, diarani "descarozados". Kadhangkala, bisa uga disajikake kanthi prun sing garing, nanging iki ora umum. Pilihan modern liyane yaiku nggunakake wadi persik minangka ganti persik sing wis garing. Kalor mote lan huesillo cocog karo iklim Mediterania, kaya Chili tengah . Minuman iki misuwur banget nalika musim panas lan didol dening PKL kanthi nggulung utawa nggantung. Iki uga resep resep krasan sing populer banget, sing bahane gampang kasedhiya ing supermarket, toko kelontong cilik lan pasar petani . Versi mote con huesillo sing dikemas ing kaleng, dikemas kaleng utawa disimpen diwatesi, mula ora umum.

Mote con huesillos.jpg
Mote con huesillo
Buku masakan: Mote con huesillo  Médhia: Mote con huesillo
Adol mote lan huesillo ing pasar petani.

ReferensiBesut

  1. "Cuisine of Chile, Desserts". Diarsip saka sing asli ing 2008-12-08. Dibukak ing 2010-01-15.