Moussaka

Moussaka ( /mˈsɑːkə/, /ˌmsəˈkɑː/ utawa /ˌmsɑːˈkɑː/ ) iku sawijining olahan eggplant - lan / utawa sajian basis kentang, asring kalebu lemah meat, sing umum ana ing Balkan lan Timur Tengah, kanthi variasi lokal lan regional akeh.

Moussaka
MussakasMeMelitsanesKePatates01.JPG
A dish of Greek moussaka
AjanganMain course
Panggonan asalGreece, Middle East (cooked salad form), Levant
Tlatah utawa prajaThe Balkans and Eastern Mediterranean
Hawa ajanganHot or cold
Woworan pokokEggplant and/or potatoes, minced meat
VariasiMultiple
Buku masakan: Moussaka  Médhia: Moussaka

Versi paling misuwur ing Eropa lan Amerika yaiku varian Yunani sing digawe ing taun 1920an dening Nikolaos Tselementes . Akeh versi duwe lapisan ndhuwur digawe saka saus adhedhasar susu kenthel karo endhog ( kastard ) utawa glepung ( saos béchamel ). Ing Yunani, sajian kasebut dilapisi lan biasane disajikake nalika panas.

RujukanBesut