Tuduhaké menu pokok

Murad II (Juni 1404, Amasya3 Fèbruari 1451, Edirne) (basa Turki Utsmani: مراد ثانى Murād-ı sānī, basa Turki:II. Murat) punika Sultan Turki Utsmani saking taun 1421 dumugi taun 1451 (kejawi saking wekdal antawis taun 1444 dumugi taun 1446).

Osmanli-nisani.svg    Murad II
Sultan Turki
Tughra of Murad II.JPG
Pamaréntahan1421–44
Pamaréntahan 21446–51
PeriodeRise of the Ottoman Empire
Nami jangkepMurad II
DidhisikiMehmed I
PanggantiMehmed II
Didhisiki 2Mehmed II
Pangganti 2Mehmed II
Omah krajanHouse of Osman
DinastiDinasti Utsmani

Pamarétahan Murad II dipuntengeri kanthi peperangan panjang nglawan tiyang Kristen saking Balkan lan keemiran Turki ing Anatolia, konflik ingkang dumados laminipun 25 taun. Panjenenganipun ageng ing Amasya, lan minggah tahta sasampunipun bapanipun tilar donya.

RujukanBesut

  • Tèks gabungan saking "History of Ottoman Turks" (1878)

Pranala njawiBesut

Didhisiki déning:
Mehmed I
Mehmed II
{{{jabatan}}}
1421–44
1446–51
Diganti déning:
Mehmed II
Mehmed II