Tuduhaké menu pokok
Tangga nada ing salah sijining lelagon saka Rumania kang irah-irahane Dansul pinguinulu

Nada ya iku dhuwur cendhake, munggah mudhune swara (ing lelagon, musik, lsp) tuladhané: Peserta nomer undi loro arep nembangake lagu wajib ing nada dhasar A.[1]. Tangga Nada ya iku tatanan tingkat saka nada-nada pokok siji sistem nada, kang diwiwiti saka salah siji nada dhasar nganti tekan nada oktafe, upamane do,re, mi, fa, sol, la, si, do.[2]. Ing lelagon utawa musik Jawa, tangga nada diarani titi laras.

Uga delengenBesut

Cathetan sukuBesut

  1. (id)Kamus Basa Indonésia Online- Nada (dipunundhuh tanggal 23 Fèbruari 2011)
  2. (id) Soeharto, M. Kamus Musik. Jakarta: PT Gramedia. 1992