Ngapan-apan

Ngapan-apan (basa Indonesia: Trapesium) iku wangun raèn rong dhimènsi kang kawangun déning patang rusuk kang loro rusuk mau sajajar nanging dawané ora padha.

Ngapan-apan siku-siku lan ngapan-apan biyasa kanthi dhuwur

Ngapan-apan kalebu jinis wangun raèn segi papat.

Ngapan-apan kang rusuk kateluné jejeg lurus marang rusuk-rusuk sajajar karan ngapan-apan siku-siku.

Jinis-jinis ngapan-apanBesut

Ngapan-apan dumadi saka 3 jinis, ya iku:

1. Ngapan-apan sembarang, ya iku ngapan-apan kang kapapat rusuké dawané ora padha. Ngapan-apan iki ora duwé simètri lipat lan simètri puter.

2. Ngapan-apan padha sikil, ya iku ngapan-apan kang nduwé sepasang rusuk kang dawané padha, ing sisih duwé sepasang rusuk kang sejajar. Ngapan-apan iki duwé siji simètri lipat lan siji simètri puter.

3. Ngapan-apan siku-siku, ya iku ngapan-apan kang rong sisih saka patang pojoké wujud sudut siku-siku. Rusuk-rusuk kang sejajar tegak lurus karo dhuwuré ngapan-apan iki.

Rumus ngapan-apanBesut

KubenganBesut

 

Jembar/ (Indonésia: 'Jembar')Besut