Nina Tamam

Nuraini Sukoningrum Tamam utawa kang luwih misuwur Nina Tamam (lair ing Surabaya, Jawa Timur, 29 Maret 1975) ya iku penyanyi lan mantan personel grup vokal Warna.[1] Wong wadon kang ngakune ora seneng fashion duwé rasa nasionalisme kang dhuwur kanggo nagarané.[1]

Nina Tamam

KarièrBesut

Lahir mawa anak barep saka musisi senior, Tamam Husein, mula kapinterane Nina ora prelu digawé mamang manèh.[1] Nina tahu dadi juara siji Pista Musik YMI taun 1989 lan anggota County Chorus ing Easton, Amérikah Sarékat taun 1992.[1] Tahun 1995, Nina nggabung ing grup vokal Warna, kang digawé déning Bapakne dhéwé.[1] Nina bareng karo Warna ngentokake 3 album, Dalam Hati Saja (1998), Cinta (2000) lan The Best of Warna (2003), sadurungr dhèwèké dientokake 23 Maret 2005 kanggi nglakoni karir solo.[1]

Nina akhire ngentokake album solo kang judhule Nina kang dirilis 6 Mèi 2005.[1] Album iki kasusun saka 10 tembang pop, genre kang gampang ditampa déning masarakat.[1] Lagu "Ya... Ya... (Aku Bahagia", ciptaane Dewiq, dadi single kapisan.[1] Ora ketinggalan bapakne, Tamam Husein mèlu nyumbangake lagu kang judhule "Kembali Padamu"[1]

Saliyané nyanyi, Nina uga tahu maen sinétron kang judhule Deasy (SCTV, 1995), ngisi acara Parade Kulawarga Berbakat (Indosiar, 1996) lan presenter Ekspresi (Indosiar, 1997).[2] Nina uga tahu dadi penyiar Radio ing I-Radio mawa nggawakake acara Life Cycle of Music ing Universitas Katolik Atmajaya nggenteniTika Panggabean.[2] Ing acara oof air iku dhèwèké ngewawancarani Melly Goeslaw.[2]

Saiki bareng karo Rieka Roeslan, Iga Mawarni, Andien lan Yuni Shara nggawé kelompok vokal kang anggotane wong lima banjur dijenengi 5 Wanita.[2]

Lakune UripBesut

NIna nikah karo wong lanang keturunan Toraja-Jawa, Erikar Lebang ing tanggal 29 Agustus 2002.[2]

AlbumBesut

Iklan TVBesut

  • Teh Sariwangi 1995-2002[2]
  • Bodrexin 2003-2004[2]
  • Rinso 2005-2006[2]
  • Gaga 2007-Kini[2]
  • Molto[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i j Nina Tamam (dipunundhuh tanggal 1 Maret 2013)
  2. a b c d e f g h i j k Cinta Baru Nina Tamam (dipunundhuh tanggal 1 Maret 2013)