Novaya Zemlya

Novaya Zemlya (basa Ruslan: Но́вая Земля́, uga dieja Novaja Zemlja, lit. Lemah Anyar; uga dikenal ing basa Inggris lan Walanda dadi Nova Zembla ,Nurwègen Gåselandet (Lemah Angsa)) iku kepuloan ing Samudra Arktik ing lor Ruslan lan titik ekstrem wétan laut ning Éropa ning Tanjung Zhelaniya (Deleng uga titik ekstrem ning Éropa). Kepuloan iki diopeni karo Oblast Arkhangelsk dadi Wewengkon Pulo Novaya Zemlya. Populasine kira kira 2.716 jiwa (sensus 2002), 2.622 jiwa antarané ana ning Belushya Guba, punika pemukiman tipe kutha kang dadi pusat administrasi Distrik Novaya Zemlya.