Nunung

Tri Retno Prayudati utawa luwih kondhang karo undangan Nunung (lair ing Solo, 5 April 1963; umur 59 taun) pelawak Indonésia kang jenengé Srimulat.[1] Pelawak kang jenengé dikenal amarga sinétron SI DOEL ANAK SEKOLAHAN.[1] Wanita kelahiran kutha Sala, tanggal 5 April taun 1963 iki tau ngolihi panghargaan ning Anugerah Panasonic Award ning taun 1999 karo predikat Ingkang maragani Komedi Wanita kang paling apik.[1]

Nunung
Nunung Srimulat.jpg
LairTri Retno Prayudati
(1963-04-05) April 5, 1963 (umur 59)
Indhonésia Indonésia
Pakaryanpelawak, aktris
BojoDaniel Setyadi (bercerai)
Rohani Widodo (bercerai)
AnakBagus
Putra

Nunung anak kaping telu saka pitu saudara, tau gagal anggoné bebrayanan karo bojo kang luwih enom umuré.[1] Bojo kang kapisan jenengé Daniel Setyadi, umuré luwih enom wolung taun saka dhèwèké, uga bojo kang kaping loroné, jenengé Rohani Widodo, kacek umur nganti 12 taun.[1] Nalika tanggal 23 Januari 2009, Nunung nyoba bebrayanan manèh karo Wiki Husein, artis anyaran saka Sala, Jawa Tengah.[1] Pernikahan kang diadakaké déning Nunung iki, dadi masalah ning kalangan masarakat amarga kacek umur kang nganti 12 taubn.[1] Nanging Wiki lan Nunung tetep nglakoni bebrayanan bareng.[1] Ning sasi kaping papat, pernikahan Nunung karo Wiki wiwit diguncang masalah, amarga wis dikabarké pisah ranjang.[1]

Nunung kang sok ngompol nalika tampil ning panggung iki memang duwé lelara katurunan, ya iku ngompolan.[2]

Penyakit iku dimudhunaké saka ibuné.[2] Penyakit kaya iku ora namung kumat nalika ning studio, nalika gojegan ning ngumah uga sok kumat.[2] Nunung tau nglakoni terapi kanggo nyuda penyakité iku, nanging wis pasrah amarga iku memang lelara keturunan.[2] Ning akhiré, Nunung kang tau olih komplain masalah iku namung bisa meneng amarga dhèwèké uga ora bisa ngapa-ngapa, kabèh mau gudu gawéan.[2]

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h i biografi Nunung Srimulat dipununduh tanggal 2 Juni 2011
  2. a b c d e Artikel Nunung Srimulat dipununduh tanggal 2 JUni 2011