Nuristan (Basa Persia: نورستان)minangka salah sawijining 34 provinsi ing Afghanistan. Provinsi iki diwangun ing taun 2001 sing sadurungé dadi bagéan saka Provinsi Laghman lan Propinsi Kunar. Dene provinsi iki dijenengi Kafiristan amarga didunungi dening warga sing dadi Hindu kuna.

Nuristan
نورستان
Provinsi
Kali ing Nuristan
Kali ing Nuristan
Letak Nuristan ing Afghanistan
Letak Nuristan ing Afghanistan
Negara Afghanistan
Provinsi PusatParun
Pamaréntahan
 • GubernurHafiz Abdul Qayyum
Laladan
 • Gunggung9.225,0 km2 (35,620 sq mi)
Cacah warga (2015)[1]
 • Gunggung147.692
 • Pepadhet1,6/km2 (4,1/sq mi)
Zona wektuGMT+4:30
Kodhe ISO 3166AF-NUR
Basa utamaNuristani

RujukanBesut

  1. Afghanistan at GeoHive