Tuduhaké menu pokok

Letnan Jenderal Urip Sumohardjo (EYD: Urip Sumoharjo; lair 22 Fèbruari 1893 – pati 17 Novèmber 1948 ing umur 55 taun) (lair ing Purworejo, Jawa Tengah, kapundhut ing Yogyakarta, ya iku tokoh militèr Indonésia lan pahlawan nasional Indonésia.

Oerip Soemohardjo
Foto buram seorang pria mengenakan peci
Oerip pada 1947
Nama lairMuhammad Sidik
Lair(1893-02-22)22 Fèbruari 1893
Purworejo, Hindia Walanda
Tilar donya17 Novèmber 1948(1948-11-17) (umur 55)
Yogyakarta, Indonésia
DisarekakeTaman Makam Pahlawan Kusumanagara (7°48′10″S 110°23′2″E / 7.80278°S 110.38389°E / -7.80278; 110.38389)
Pangabdian
Suwe dinas1914–1939, 1942, 1945–1948
Pangkat
  • Letnan Jenderal
  • Jenderal (anumerta)
PerangRevolusi Nasional Indonésia
BebungahPahlawan Nasional Indonésia

Oerip Soemoharjdo disarekake ingTMP Semaki, Yogyakarta. Namane saiki kanggo jeneng dalan gedhé ing Yogyakarta, minangka rasa hormat marang lelabuhané.