Pétan

Pétan, iku panggawéyan métani sirah kanggo nggolèki lan nyingkiraké tuma sirah, kor (endhog tuma) lan kadhang kala nyabuti uwan.

Potrèt déning Giorgio Sommer (1834–1914); Famille napolitaine — nggambaraké wong wadon Neapolitan kang lagi métani anak lanang

Pétan diperlokaké sanajan rambut wis dijungkati, amarga ora kabèh tuma lan kor bisa katut nalika dijungkati. Panggawéyan iki lumrahé dilakoni nalika awan sinambi ngaso lan ngisis.