Pahing

Pahing utawa Paing iku jeneng dina pasaran utawa karan uga pancawara, yaiku pétungan mangsa kang suwéné limang dina lan dianggo sajeroning budaya Jawa lan Bali. Dina pasaran Pahing iki neptuné ana 9, naga dina ana ing kidul lan wateké mèlikan.[1]

Deleng ugaBesut

RéferènsiBesut

  1. Upacara Pengantin Jawa, anggitan Dr. Purwadi, M.Hum lan Dra. Enis Niken H., M.Hum., terbitan Panji Pustaka Yogyakarta, taun 2007. ISBN 979-25-2725-9.

Pranala njabaBesut