Pandhémi koronavirus 2019 ing Arab Saudi

Pandhémi koronavirus 2019 ing Arab Saudi kacathet kapisan nalika 2 Maret 2020 ya iku saka warga Arab Saudi kang budhal saka Iran lumantar Bahrain.[1]

Pandhémi koronavirus 2019 ing Arab Saudi
Number of confirmed cases of COVID-19 in Saudi Arabia by region as of 27th May 2020.png
Gunggung kasus COVID-19 kang kacathet ing Arab Saudi miturut laladan ing 27 Mèi 2020
LaraCOVID-19
Turunan VirusSARS-CoV-2
KapernahArab Saudi
Kadadéan kapisanQatif, Provinsi Wétan
Surya wiwitan2 Maret 2020
(7 months, 1 week and 5 days)
SumberWuhan, Hubei, Cina
Kadaéan kang kacathet105.283
Mari74.524
Mati
746
Sana kang resmi
www.covid19.cdc.gov.sa

KadadéanBesut

Kasus kapisan kang kacathet ing Arab Saudi nalika 2 Maret 2020, nalika salah sawijining warga Arab Saudi saka Iran lumantar Bahrain. Ing tanggal 29 Maret 2020, gunggung kasus kang kacathet ing negara iki saya mundhak dadi 1.453 kasus.[2] Ing 30 April 2020, gunggung kasus kang kacathet ing Arab Saudi ya iku 22.753, kang nalika dina iku nambah 1.351 kasus positif. Kasus positif anyar iku dumadi saka 17% warga Arab Saudi, lan 83% warga jaba Arab Saudi.[3]

AkibatBesut

UmrahBesut

Pamaréntah Arab Saudi medharaké pamenging sawetara wektu kanggo ibadah umrah warga saka jaban rangkah wiwit 27 Februari 2020. Ancas saka pamenging iku kanggo nyuda sumebaré COVID-19. Panutupan ibadah umrah durung mangerti kapan dipungkasi. Sapa waé kang nyekel visa jaban rangkah lan negara-negara kang nandang COVID-19 diwurungaké kanggo mlebu Arab Saudi. Sakliyané iku, negara-negara sakiwa tengené Arab Saudi ora bisa mlebu ing negara iku.[4] Ing tanggal 29 Fèbruari 2020, Mentri Jaban Rangkah Arab Saudi mbiyawarakaké nutup kanggo para jamaah umrah saka negara Teluk Arab. Panutupan iki namung sawetara wektu, ancasé kanggo nyuda sumebaré pandhémi COVID-19. [5]

TransportasiBesut

Kanggo nyuda akibaté pandhémi, Arab Saudi nalika 20 Maret 2020 nutup sawenèh transportasi umum kaya ta: sepur, bis, taksi, lan montor mabur dhomèstik kang suwéné 14 dina. Montor mabur kang diidini kanggo mlaku ya iku kanggo nulung lan kahanan kang wigati. Sakliyané iku, kajaba bis kang kanggo ngangkut fasilitas kaséhatan, nulung, njaga kahanan, lan ngangkut karyawan bisa dilakokaké nalika pandhémi. Sepur kang diidini kanggo mlaku ya iku sepur barang antara Pelabuhan King Abdulaziz ing Dammam lan Pelabuhan ing Riyadh, lan sepur tambang Saar Saudi Railways Company. Kapal feri antarané Jazan lan Pulo Farasan tetep mlaku, nanging jumlah panumpangé dikurangi dadi 100 wong aben mlaku.[6]

StatistikBesut

RujukanBesut

  1. "Saudi Arabia announces first case of coronavirus". web.archive.org. 2020-03-02. Retrieved 2020-07-05.
  2. "Coronavirus: Saudi Arabia records 1,453 cases". Al Arabiya English (in Inggris). 2020-03-30. Retrieved 2020-07-05.
  3. "Coronavirus: Saudi Arabia confirms 1,351 new cases, total now 22,753". Al Arabiya English (in Inggris). 2020-04-30. Retrieved 2020-07-05.
  4. Sugiharto, Jobpie (2020-02-27). "Jemaah Umrah Dilarang Masuk Arab Saudi, Begini Detilnya". Tempo (in Inggris). Retrieved 2020-06-15.
  5. "Saudi Arabia temporarily suspends entry of GCC citizens to Mecca and Medina: foreign ministry".
  6. "Saudi Arabia suspending domestic flights, mass land transport in fight against COVID-19". Arab News (in Inggris). 2020-03-20. Retrieved 2020-07-05.