Panganan Jeolla

Ulah-ulahan Jeolla yaiku sawijining sajian asale saka daerah Jeolla, wilayah paling kidul ing Semenanjung Korea .[1] Ing zaman modern iki Jeolla dipérang dadi Provinsi Jeolla Lor lan Provinsi Jeolla Kidul . Jeolla wis tau dijuluki lumbung beras Korea amarga lemah kang subur.[1]

Jeonju Campuran Rice

Dataran Naju ana Jeolla kidul diarani minangka produsen beras lan tanduran sekunder ing Korea. Wilayah Jeolla dijuluki Kawasan Sambaek, "wilayah putih", amarga ngasilake 3 jinis asil bumi putih sing akeh banget kaya ta beras, katun lan benang sutra.[1] panganan liyane sing diprodhuksi dening wilayah Jeolla kalebu jus, ginseng, kentang legi, woh-wohan lan panganan laut. Amarga wilayah tanah lan segara sing sugih, dibandhingake karo wilayah liyane ing Korea, wong Jeolla wis nggawe masakan sing luwih unik.

Masakan khasBesut

  • Jeonju bibimbap, varian saka nasi campur saka kutha Jeonju.
  • Euneogui, iwak Ayu panggang, spesies Gokseong . Iwak Ayu ditemokake saka Kali Seomjin .
  • Gwangyang Bulgogi, daging sapi panggang khas kutha Gwangyang .
  • Baekhapjuk, bubur kepah, khas Buan .[2]

Pranala njabaBesut

RujukanBesut

  1. a b c (ing basa Inggris)Food Tourism 6: South Jeolla Province, korea.net. 25-05-2016
  2. (ing basa Inggris)Food Tourism 5: South Jeolla Province, korea.net. 25-05-2016