Palawija

Palawija kanthi barès tegesé "tuwuhan kaloro". Tembung iki kamungkinan asal saka basa Sangskreta: phaladwija ('asil kaloro') lan dadi asil panèn kapindho sajabané pari.

Sajeroning pangertèn saiki, palawija tegesé kabèh tetuwuhan pertanian samangsa sing ditandur ing lahan garing. Lumrahé palawija wujud tuwuhan kacang-kacangan, serealia saliyané pari (kaya ta jagung), lan uwi samangsa (ketéla pohung lan ketéla rambat).

JinisBesut

Ana sawatara jinis golongan palawija, dideleng saka dunungé woh utawa uwiné, ya iku: pala kapendhem, pala gumantung, pala kasampar, Pala kirna/pala kitri.

Lembaga panelitènBesut

Ing Indonésia ana loro lembaga panelitèn pertanian sing mligi naliti palawija:


Cithakan:Tetuwuhan-stub