Panganan jiwa

Panganan jiwa minangka masakan etnis sing tradisional disiyapake lan dipangan dening warga Afrika Amerika, asale saka Amerika Serikat Kidul . [1] Masakan kasebut diwiwiti karo panganan sing diwenehake menyang Afrika Kulon sing diperbudak ing perkebunan kidul sajrone jaman kolonial Amerika ; Nanging, pengaruh iki dipengaruhi dening praktik tradisional warga Afrika Kulon lan Pribumi Amerika wiwit didegake. [2] Amarga anané sejarah Amerika Afrika ing wilayah kasebut, panganan jiwa ana gandheng cenenge karo masakan Amerika Selatan, sanajan saiki wis dadi aspek budaya panganan Amerika sing umum gampang dingerteni lan dirayakake. [3] Ekspresi "panganan jiwa" diwiwiti ing pertengahan taun 1960an, nalika " jiwa " minangka tembung umum sing digunakake kanggo nggambarake budaya Afrika Amerika .

Nedha bengi panganan jiwa tradisional sing kalebu pitik goreng karo makaroni lan keju, sayur-sayuran collard, lan okra goreng

ReferensiBesut

  1. ""Soul Food" a brief history". African American Registry (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-02-12.
  2. Poe, Tracy N. (1999). "The Origins of Soul Food in Black Urban Identity: Chicago, 1915-1947". American Studies International. 37 (1): 4–33. JSTOR 41279638.
  3. https://firstwefeast.com/eat/2015/08/an-illustrated-history-of-soul-food