Panganan uwuh

Panganan sampah iku panganan sing ora sehat sing kalori akeh saka gula utawa lemak, kanthi sithik serat panganan, protein, vitamin, mineral, utawa jinis nutrisi penting liyane. [1] [2] [3]

Poster ing Pusat Promosi Kesehatan 21- Kamp Camp Pendleton nggambarake efek panganan sampah sing akeh dikonsumsi Marinir lan pelaut.

Definisi sing tepat beda-beda miturut tujuan lan suwe-suwe. Sawetara panganan protein dhuwur, kayata daging sing disiyapake kanthi lemak jenuh, bisa uga dianggep minangka panganan sing sampah. [4] Tembung HFSS panganan (akeh lemak, uyah lan gula) digunakake sinonim. [5] [6] Fast Food lan cepet pangan restoran asring dipunceluk karo ajur pangan, senajan panganan cepet ora bisa categorically diterangake minangka ajur pangan. [7] [8] [9] Umume panganan sampah minangka panganan olahan .

A homemade vegetarian pizza on whole-grain bread with multiple types of vegetables
Apa panganan kayata pizza dianggep minangka panganan sampah gumantung saka cara nggawe.

ReferensiBesut

  1. "junk food". Merriam-Webster Dictionary. Dibukak ing 13 March 2015.
  2. "junk food". Macmillan Dictionary. Dibukak ing 13 March 2015.
  3. O'Neill, Brendon (November 30, 2006). "Is this what you call junk food?". BBC News. Dibukak ing June 29, 2010.
  4. Scott, Caitlin (May 2018). "Sustainably Sourced Junk Food? Big Food and the Challenge of Sustainable Diets". Global Environmental Politics (ing basa Inggris). 18 (2): 93–113. doi:10.1162/glep_a_00458. ISSN 1526-3800.
  5. Parks, Troy (16 Dec 2016). "WHO warns on kids' digital exposure to junk-food ads". American Medical Association.
  6. Snowdon, Christopher (6 Jun 2018). "The proposed 'junk food' advertising ban is aimed at you, not your children". The Spectator.
  7. Smith, Andrew F. (5 September 2000). Encyclopedia of Junk Food and Fast Food. Greenwood Press. p. x. ISBN 978-0313335273.
  8. Specter, Michael (2 November 2015). "Freedom from Fries". New Yorker. Dibukak ing 2019-01-01.
  9. Smith, Rene. "Fast Food Facts". Science Kids. Dibukak ing 2019-01-01.