Panggaringan

Pangatusan minangka proses transfer massal sing kasusun saka ngilangi banyu utawa pelarut liyane [1] kanthi penguapan saka padatan, semi-padhet utawa cairan . Proses iki asring digunakake minangka langkah produksi pungkasan sadurunge adol utawa ngemas produk. Kanggo dianggep "garing", produk pungkasan kudu padhet, ing bentuk lembaran terus (contone, kertas), potongan dawa (kaya ta kayu), partikel (kaya ta, biji-bijian sereal utawa serpih jagung) utawa bubuk (kaya ta, wedhi, uyah, bubuk ngumbah, susu bubuk). Sumber panas lan agen kanggo mbusak uap sing diproduksi kanthi proses kasebut asring uga kalebu. Ing bioproduk kaya ta panganan, biji-bijian, lan obat - obatan kaya ta vaksin, pelarut sing bakal dicopot meh banyune akeh. Desiccation uga sinonim karo pangatusan utawa dianggep wangun nemen saka pangatusan.

Pangatusan iwak ing Lofoten nalika produksi stockfish

Antarane produk non-panganan, sawetara sing mbutuhake pangatusan yaiku kayu (minangka bagean saka proses kayu), kertas, rami, lan bubuk cuci. Kaloro sing pertama, amarga asal-usul organik, bisa ngasilake jamur yen ora garing. Keuntungan pangatusan liyane yaiku nyuda volume lan bobot awak.

  1. "drying - definition of drying by the Free Online Dictionary, Thesaurus and Encyclopedia". Farlex. Dibukak ing 23 April 2011.