Pantelleria (Sisilia: Pantiddirìa) iku siji pulo sing dunungé ana ing antarané Sisilia lan Tunisia. Jaman mbiyèn pulo iki diarani Cossyra. Dunungé pulo iki presisé 100 km sakidul-kuloné Sisilia lan 60 km sawétané Tunisia. Pulo ini ndarbèni sing ndunungi 7,729 jiwa (30 April 2009) lan ambané 83 km2.

Pantelleria

SajarahBesut

Panlitèn lan èksplorasi arkéologi nemu pamukiman lan artéfak sing umuré wis 35.000 taun.

Ing taun 700, wong-wong Ngarab naklukaké pulo iki lan mènèhi jeneng بنت الرياح Bint al-Riyāḥ sing tegesé 'putri bayu', sing ngwakili angin kenceng sing muncul saka pasisir lor Afrika.

Pranala njabaBesut

  • Situs promosi pantelleria.co.uk saka Inggris
  • "You cook with capers, but do you know what they really are?". The Splendid Table. April 4, 2014. Retrieved April 7, 2014. Calls Pantelleria "caper heaven".