Paran [1] iku operasi aritmatika dhasar wujud walikan saka operasi tangkaran. Operasi paran iki dinotasèkaké kanthi tandha (÷) (division) utawa / (slash).

Yèn operasi tangkaran c ping b padha karo a dirumusaké minangka

kanthi b ora olèh angka nol, mula operasi paran a dipara b padha karo c, dirumusaké minangka

Jinis-jinis paranBesut

Uga delengenBesut

RujukanBesut

  1. Kamus Basa Jawa Balai Basa Yogyakarta Penerbit Kanisius Yogyakarta kaca 574 ISBN 979-672-990-3

Pranala njabaBesut