Parembugan:Kaoliang

Tambah rembug
Ora ana parembugan ing kaca iki.

Sorgum kuwi rak basa jawane canthel ta? id:Pengguna:Kembangraps 134.176.202.71 17:54, 23 Februari 2008 (UTC)

Lagi waé tak-deleng ing bausastra (kamus), kok canthèl iku basa Walandané nl:gierst = en:millet? Meursault2004ngobrol 10:30, 24 Februari 2008 (UTC)

La piyé? Meursault2004ngobrol 19:08, 24 Februari 2008 (UTC)

Wah, sorry, telat. Ncèn sorghum ki ya diarani salah sawijiné millet ("hirse") mbèk wong Jerman, padha karo jewawut. Mbokmenawa wong Landa ya padha panganggepané. Aku ngertiné sorgum=canthèl pas maca buku2 tani pas kuliah mbiyèn. Lha, ning bausastra jewawut diarani apa mbèk wong Landa Mas? Kembangraps 10:28, 25 Februari 2008 (UTC)
Bausastra sing tak-enggo ing ndhuwur iki karangané Pigeaud taun 1939. Ing bausastra sing padha iki tembung jewawut ora ana. Banjur aku golèk ing bausastra Gericke-Roorda (1901): "gierst panicum italicum nat. fam. der Gramineae". Jaré isih mèmper karo otèk. Miturut Kamus Jawa Kuna-Indonesia karangan Zoetmulder (1995, edisi bahasa Indonesia), jewawut: panicum viride. Meursault2004ngobrol 14:12, 25 Februari 2008 (UTC)
Bali menyang kaca "Kaoliang".