Persia

(Kaelih saka Parsi)

Pèrsi punika nami kina saking nagari Iran. Nami punika dipun-ginakaken ing Kilèn saking basa Yunani Iran, Persis. Pèrsi dipun-ginakaken kanggé nggambaraken nagara Iran, tiyangipun utawi karajan kinanipun.

SajarahBesut

Pèrsi dipundegaken déning Cyrus ingkang agung dipunwiwiti kanthi pamanunggalan ing Asia Tengah marang bangsa-bangsa ingkang manggeni ing taun 330 SM. kasuksèsan Cyrus dados ingkang sepindhah kanggé manunggalaken Asia Tengah lan pungkasanipun Asia Kilèn ugi.

Ugi pirsaniBesut