Pasta (sambel)

sambel

A pasta pangan minangka olahan semi-cair colloidal utawa pengumpulan digunakake ing pangan preparation utawa dipangan langsung minangka panyebaran . [1] Pasta asring pedhes utawa gondho, asring disiyapake sadurunge panggunaan nyata, lan asring digawe kanggo ngreksa mengko. Tempel umum kalebu sawetara wadi, pasta kari, lan pasta kacang. Purées minangka pasta panganan saka bahan-bahan sing wis dimasak.

  1. Kipfer, Barbara Ann (2012). The Culinarian: A Kitchen Desk Reference. New York: Wiley. p. 409. ISBN 978-1-118-11061-4.
Pasta udang sing wis disiapake nganggo lombok, godhong jeruk nipis Thailand, gula lan banyu ditambahake.
Duxelles sing dimasak, sing pungkasane dikirimi dadi tempel