Trasi

Trasi bumbu pawon digawé saka urang utawa iwak-iwakan segara, mawa cara fermentasi suwené prosès fermentasi bisa nganti 20 dina[1]. Kagunan trasi kanggo campuran sambel utawa geganep sedhep-sedhepan. Werna trasi ana kang soklat manda-manda abang lan ana kang wernané manda-manda ireng gumantung bahan dhasar kang digawé. Werna abang kasil saka trasi kang bahan mligi urang, yèn manda-manda ireng kagawé saka iwak.[2]. ciri khas saka bumbu iki yakuwi ganda kang nylekit. Nadyan gandane nylekit, nanging akèh wong-wong kang nganggo utawa merlokake. Kasunyatane, akèh kang padha seneng nggawé lan mangan lawuh sambel trasi.

Trasi Bonang

JinisBesut

Ana ing pasar, ana 2 jinis trasi kang bisa dipilih yaiku trasi tradhisional lan trasi modern. Trasi tradhisional luwih jemèk lan nduwéni kandhutan banyu luwih akèh, saengga ora awét suwé. Trasi modern nduwéni bungkus lan teksturé garing, saengga bisa awét nalika disimpen suwé.

Cathetan sukuBesut

  1. ResepmasakanIndonesia1
  2. Resepmasakanindonesia2