Patatnik

Patatnik utawa patetnik ( Bulgari: пататник or патетник ) minangka sajian kentang Bulgaria sing khas saka Pegunungan Rhodope ing kidul negara kasebut. Patatnik digawe saka kentang parut, bawang, uyah lan jinis mint sing lembut banget sing diarani Gyosum ing basa Bulgaria, kabeh dicampur lan dimasak kanthi geni sing alon. Sawetara restoran nambah sirene (keju putih) utawa endhog, nanging iki ora tradisional; sawetara wong uga nggunakake mrico gurih lan mrico . Panganan kasebut tradisional kanggo kabeh Rhodope lan wilayah sing cedhak, wiwit Bansko ing Pirin liwat Smolyan lan Zlatograd nganti tekan sisih wetan nganti Chernichevo . Jeneng kasebut asale saka tembung lokal patato utawa pateto, "kentang", kanthi akhiran maskulin Bulgaria –nik . Tembung kasebut khas kanggo dialek Rup sing diucapake ing Rhodope. Beda karo kartof Bulgaria standar (картоф) lan kompar Bulgaria sisih kulon (компир). Ing Nedelino, sajian kasebut dikenal minangka kashnitsa (кашница).

Patatnik
Patatnik Ostrhodopen PD 2011.JPG
Panggonan asalBulgaria
Tlatah utawa prajaRhodope Mountains
Woworan pokokPotatoes, onions, eggs, salt, spearmint
Buku masakan: Patatnik  Médhia: Patatnik