Tuduhaké menu pokok

Paus Agapetus I punika, ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma wiwit taun 535 dumugi 22 April 536.

Agapitus I
Agapitus I.jpg
Installed535
Term ended22 April 536
SadurungéYohanes II
DiterusakéSilverius
Personal details
Jeneng lairboten dipunkawruhi
Lairtanggal boten dipunkawruhi
Pati22 April 536
Other popes named Agapitus

kulawargaBesut

Agapitus miyos ing Roma, tanggal wiyosanipun boten dipunkawruhi. Putra saking Gordianus, satunggiling pandhita Roma ingkang dipunpejahi nalika karusuhan ing dinten-dinten Paus Symmakus (498-514).[1] Nami bapanipun mungkin sesambetan kulawarga kaliyan kalih Paus sanèsipun: Feliks III (483-492) lan Gregorius I (590-604).[2] Gregorius punika katurunan saking Felix. Bapanipun Gregorius, Gordianus, nyepeng peran Regionarius ing Gréja Katulik Roma. Boten wonten informasi langkung lebet perkawis posisinipun.[3]

BiografiBesut

Agapitus sesarengan kaliyan Kasiodorus madegaken pabukon gréjawi ing Roma mertalaken saking basa Yunani lan Latin, lan mitulungi Kasiodorus salebetipun proyèk pamertalan Filosofi Yunani dhumateng basa Latin.

Panjenenganipun dipunlantik saking dékan Agung dados Paus nalika taun 535.

Sumber lan réferènsiBesut

Cathetan sukuBesut

  1.   "Pope St. Agapetus I". Catholic Encyclopedia. New York: Robert Appleton Company. 1913. 
  2. Martindale, Jones & Morris (1992), p. 23
  3. Dudden (1905), pages 7–8.

Sumber sanèsipunBesut


Dipunrumiyini
déning:
Yohanes II
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Silverius