Tuduhaké menu pokok

Paus Benediktus IV (???-903) punika ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (900-903).

Benediktus IV
Emblem of the Papacy SE.svg
Installed900
Term ended903
SadurungéYohanes IX
DiterusakéLeo V
Personal details
Jeneng lairboten dipunmangertos
Lairtanggal boten dipunmangertos
Pati903
Other popes named Benediktus

Benediktus IV punika putra saking Mammalus, pendunung asli Roma. Sejarawan abad kaping 10, Frodoard, ingkang maringi jejuluk Benediktus ingkang Agung, ngalembana wiyosanipun ingkang mulya lan kamirahanipun tumrap masarakat umum.

Benediktus IV ngiyataken pentahbisan ingkang dipunlampahi déning Paus Formosus, ingkang jenazahipun dipunkedhuk malih déning Paus Stefanus VI lan ngadili piyambakipun ing Konsli Cadaver taun 897. Ing taun 901, sasampunipun Kaisar-Kaisar Carolingian sampun boten wonten, Benediktus tumut dhumateng conto Paus Leo III lan paring makutha dhumateng Louis saking Provence dados Kaisar Romawi Suci. Ing mangsa kepausanipun, piyambakipun ugi ngekskomunikasi Baldwin II saking Flanders amargi mrajaya Fulk, Biskop Agung Rheims.

RéferénsiBesut

Pranala njawiBesut


Dipunrumiyini
déning:
Yohanes IX
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Leo V