Tuduhaké menu pokok

Paus Santo Leo II (???-Juli 683) punika, ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma wiwit Agustus 682 dumugi Juli 683. Sanadyan kapilih minangka Paus namung sapérangan dinten sasampunipun sédanipun pangrumiyinipun, Paus Santo Agathus, panjenenganipun nembé dipuntahbisaken sasampunipun sede vacantis salaminipun satunggal taun pitung wulan laminipun, nalika tanggal 17 Agustus 682[1].

Santo Leo II
Installed17 Agustus 682
Term endedJuli 683
SadurungéAgathus
DiterusakéBenediktus II
Personal details
Jeneng lairboten dipunkawruhi
Lairtanggal boten dipunkawruhi
PatiJuli 683
Other popes named Leo

Leo II dipuntepangi minangka pengkhotbah ingkang fasih lan gadhah minat ingkang inggil salebetipun musik. Panjenenganipun ugi kacathet minangka tiyang ingkang dermawan dhumateng kaum miskin.[2]

RéferènsiBesut


Dipunrumiyini
déning:
Agathus
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Benediktus II