Perang Bubat

Perang Bubat iku perang sing mungel naté dumadi ing mangsa pamaréntahan raja Majapahit, Hayam Wuruk kaliyan Mahapatih Gajah Mada. Prastawa iki nglibataké Mahapatih Gajah Mada kaliyan Prabu Maharaja Linggabuana saka Karajan Sunda ing Pesanggrahan Bubat ing abad kaping 14 sakiwa-tengené taun 1357 M.

Perang Bubat
Titimangsa1357
PernahLapangan Bubat Trowulan, Majapahit, Java
Asil Menehi kamenangan ing Majapahit, kurban saka kulawarga kerajaan Sundha. Prastawa ksebebut nggawe cilaka anatarane rong kerajaan
Péhak kang perang
Kerajaan Majapahit Kerajaan Sundha
Pangarep
Gajah Mada (panglima Majapahit) Maharaja Lingga Buana (Raja Sundha)
Kakuwatan
pasukan kang ana ing kerajaan majapahahit akeh banget kulawarga kraton sundha, pejabat negara, abdi lan pengawal, gunggunge ora nganti 100
Kurban
ora dingerteni Meh kabèh saka kerajaan Sundha akeh sing tiwas kalebu Raja Sunda lan Putri Pitaloka