Karajan Sunda inggih punika karajan ingkang naté wonten antawisipun warsa 932 kaliyan 1579 Masèhi ing Pulo Jawa pérangan kilèn (Provinsi Banten, Jakarta, Jawa Kulon, kaliyan sapérangan Jawa Tengah sapunika).[1] Karajan punika ugi naté nguwasani tlatah pérangan kidul Pulo Sumatera.[1] Karajan Sunda gadhah corak Hindhu kaliyan Buda.[1] Lajeng udakara abad kaping-14, dimangertosi manawi karajan punika kutha krajanipun wonten ing Pakuan Pajajaran, saha gadhah kalih tlatah pelabuhan ing Kalapa kaliyan ing Banten.

Karajan Sunda
932–1579
Wewengkon Karajan Sunda
Kutha krajan Pindhah-pindhah antara Pajajaran, lan Kawali (Galuh). Uga tau ing Saunggalah (Kuningan)
Basa Basa Sunda, Basa Jawa, Basa Melayu Kuna
Agama Hindhu, Buda, Sunda Wiwitan
Pamaréntahan Monarki
Sajarah
 •  Prasasti Kebonkopi II 932
 •  invasi Banten 1579
Valutah Dhuwit emas lan pirak
Sadurungé
Sawisé
Tarumanagara
Kasultanan Banten
Kasultanan Demak
Warning: Value specified for "continent" does not comply

Cathetan sukuBesut

  1. a b c Geoffrey C. Gunn, (2011), History Without Borders: The Making of an Asian World Region, 1000-1800, Hong Kong University Press, ISBN 9888083341