Tuduhaké menu pokok

Banten

provinsi ing Indonésia

Provinsi Banten iku provinsi ing pulo Jawa, dunungé ana ing sisih kuloné Daerah Khusus Ibukota Jakarta. Provinsi iki katata sajeroning papat kabupatèn lan telu kutha.

Banten
ᮘᮔ᮪ᮒᮨᮔ᮪

85px|Lambang
Lambang
Banten Pictures.jpg
(Saka ndhuwur, kiwa manengen): Papan Anggegana Internasional Soekarno-Hatta, Masjid Agung Banten, Pantai Carita, Tanjung Lesung, Taman Nasional Ujung Kulon, Désa Wisata Sawarna, Pelabuhan Merak, Désa Wisata Suku Baduy
Sesanti: Iman Taqwa
IndonesiaBanten.png
Dhasaring ukumUU 23 Tahun 2000
Kutha krajanKutha Serang
Tlatah
 - Gunggung ambané9160 km2
Cacah jiwa (2010)
 - Gunggung10.632.166
Pamaréntahan
 - GubernurWahidin Halim
 - WagubAndika Hazrumy
 - Ketua DPRDAsep Rahmatullah
 - SèkdaRanta Suharta
 - Kabupatèn4
 - Kutha4
APBD
 - DAURp1.594.383.683.000,-
Démografi
 - ÉtnisBanten (40,65%), Sunda (22,59%), Jawa (15,58%), Betawi (12,84%), Lain-lain (4,42%), Tionghoa (1,72%), Batak (1,3%), Minangkabau (0,9%)[1]
 - AgamaIslam (94,67%), Kristen (2,53%), Buddha (1,23%), Katolik (1,09%), Hindu (0,08%), Lainnya (0,37%)[2]
 - BasaSunda Banten, Jawa Banten, Indonésia
Situs wèbwww.bantenprov.go.id

Daerah Tingkat IIBesut