Tuduhaké menu pokok
Provinsi Jawa Kulon
Lambang Jawa Kulon
Lambang Jawa Kulon
Sesanti: "Gemah Ripah Repeh Rapih"
Tegesé:"Makmur Sentosa Sederhana Rapi"
Péta Jawa Kulon ing Indonésia
Dina Dadi:
Kutha krajan: Kutha Bandung
Gubernur: H. Ahmad Heryawan
Jembar
 - Total:

55.390 km²
Daerah Tingkat II
 - Cacah:

16 Kabupatèn lan 9 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 32.000.000
+/- / km²
Suku bangsa: Wong Sundha, Wong Jawa, Wong Cina lll.
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Sundha lan Basa Indonésia
Zona Wektu: (WIB)
Lagu Laladan:

Jawa Kulon utawa (basa Indonésia:Jawa Barat), iku provinsi Indonésia kang dunungé ana kuloné Provinsi Jawa Tengah. Provinsi iki minangka papan kang kang ndunungi wong Sundha né manggon paling akèh kanthi rélatif.

Daerah Tingkat IIBesut