Kutha Bekasi

kutha ing provinsi Jawa Kulon, Indonésia
Kutha Bekasi
Lambang Kota Bekasi.jpg
Lambang Kutha Bekasi
Sesanti: ""
Locator kota bekasi.png
Dina Dadi: (1997-03-14) Maret 14, 1997 (umur 23)
Walikutha: H. Akhmad Zurfaih
Wakil walikutha:
Jembar
 -Total:

210,49 km²
Kacamatan
 -Cacahe:

12 Kacamatan
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-1.932.000 (2003)
+/-9.178 jiwa/km²
Suku Bangsa:Wong Sundha, wong Jawa
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Batawi, Basa Sundha lan Basa Indonésia

Kutha Bekasi iku salah siji kutha ing provinsi Jawa Kulon. Jembar wewengkon kutha iki ± 210,49 km² utawa hèktar.

GéografiBesut

PamaréntahanBesut

Kutha Bekasi ketata saking 12 kacamatan, kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kutha iki ya iku:

  1. Kacamatan Bantar Gebang
  2. Kacamatan Bekasi Barat
  3. Kacamatan Bekasi Selatan
  4. Kacamatan Bekasi Timur
  5. Kacamatan Bekasi Utara
  6. Kacamatan Jatiasih
  7. Kacamatan Jatisampurna
  8. Kacamatan Medan Satria
  9. Kacamatan Mustika Jaya
  10. Kacamatan Pondok Gede
  11. Kacamatan Pondok Melati
  12. Kacamatan Rawa Lumbu

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Kutha-kutha gedhé ing Indonésia
  Kutha Provinsi Populasi     Kutha Provinsi Populasi
1 Jakarta DKI Jakarta 9.607.787  
Kutha Bekasi
7 Dhépok Jawa Kulon 1.738.570
2 Surabaya Jawa Wétan 2.765.487 8 Semarang Jawa Tengah 1.555.984
3 Bandung Jawa Kulon 2.394.873 9 Palembang Sumatra Kidul 1.455.284
4 Bekasi Jawa Kulon 2.334.871 10 Makassar Sulawesi Kidul 1.338.663
5 Medan Sumatra Lor 2.097.610 11 Tangerang Kidul Banten 1.290.322
6 Tangerang Banten 1.798.601 12 Bogor Jawa Kulon 950.334