Tuduhaké menu pokok

Sumatra Lor

provinsi ing Indonésia
Provinsi Sumatra Lor
Provinsi Sumatra Utara
Lambang Sumatra Lor
Lambang Sumatra Lor
Sesanti: " "
Péta Sumatra Lor ing Indonésia
Dina Dadi: 15 April 1948
Kutha krajan: Medan
Gubernur: Rudolf Pardede
Jembar
 -Total:

71.680 km²
Laladan Tk. II
 -Cacah:

22 Kabupatèn lan 7 Kutha otonom
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-11.490.453 Jiwa (2005)
+/---/ km²
Suku: Wong Batak, Wong Nias lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan liyané
Basa: basa Indonésia, basa Batak lan liyané
Zona Wektu: (WIB)

Provinsi Sumatra Lor (basa Indonésia: Provinsi Sumatra Utara), iku katata sajeroning 22 kabupatèn lan 7 kutha. Kutha krajané ya iku Medan, kutha-kutha liyané: Binjai, Padang Sidempuan, Pematangsiantar, Sibolga, Tanjung Balai lan Tebing Tinggi

Daerah Tingkat IIBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut