Kutha Médan

kutha ing provinsi Sumatra Lor, Indonésia
(Kaelih saka Medan)

Kutha Médan iku salah siji kutha ing provinsi Sumatra Lor uga dadi kutha krajan provinsi iki. Kutha iki mujudaké kutha paling gedhé katelu ing Indonésia sakwisé Jakarta lan Surabaya. Jembar wewengkon kutha iki ± 265,10 km², lan kutha paling gedhé sanjabané pulo Jawa.[2][3][4]

Medan
Kutha
Kutha Médan
Trankripsi Liyané
 • Aksara Jawiميدن
 • Aksara Batakᯔᯮᯑ᯲
 • Basa Cina Tradhisional棉蘭
 • Basa Tamilமேடான்
Official seal of Medan
Lambang
Peparab: Parijs van Sumatra (Dutch) (Paris of Sumatra)
Sesanti: Bekerja sama dan sama-sama bekerja
Location within North Sumatra
Location within North Sumatra
Medan kapernah ing Sumatra
Medan
Medan
Medan kapernah ing Indonésia
Medan
Medan
Location in Sumatra and Indonesia
Koordhinat: 3°35′N 98°40′E / 3.583°N 98.667°E / 3.583; 98.667Koordhinat: 3°35′N 98°40′E / 3.583°N 98.667°E / 3.583; 98.667
Nagara Indonésia
WewengkonSumatra
Provinsi Sumatra Lor
Diadegaké1 July 1590
Pamaréntahan
 • WalikuthaDzulmin Eldin[1]
 • Wakil walikuthaAkhyar Nasution
Laladan
 • Kutha265,10 km2 (10,240 sq mi)
 • Métro1,991,1 km2 (0,7.688 sq mi)
Élepasi2,5–37,5 m (8–123 ft)
Cacah warga (sènsus 2010)
 • Kutha2,097,610
 • Pepadhet7,9×10−5/km2 (0,00.020/sq mi)
 • Urban2,046,973
 • Métro4,103,696
 • Pepadhet métro2,1/km2 (5,3/sq mi)
Demonym(s)Wong Médan
Zona wektuIWST (UTC+7)
Kodhé aréa(+62) 61
Plat nomerBK
Situs wèbpemkomedan.go.id

PamaréntahanBesut

Kutha Médan dina iki dibawahi Dzulmi Eldin minangka Wali kutha lan Akhyar Nasution minangka Wakil Wali kutha.[5]

Wewengkon Kutha Médan kapéran dadi 21-kacamatan lan 151-kalurahan:

RujukanBesut

  1. "Eldin resmi jadi Walikota Medan". 2014-06-18. Retrieved 2015-03-10.
  2. "Indonesians torch US flag in protest in country's third-largest city". Fox News. 18 September 2012. Archived from the original on 23 Agustus 2016. Retrieved 12 September 2016. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (help); Check date values in: |archivedate= (help)
  3. Otto, Ben (5 Januari 2014). "Indonesian Volcano Erupts 77 Times in 24 Hours". The Wall Street Journal. Archived from the original on 6 Maret 2016. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (help); Unknown parameter |subscription= ignored (help); Check date values in: |date=, |archivedate= (help)
  4. Gunawan, Apriadi (1 April 2014). "Medan offers historical and religious tourist sites". The Jakarta Post. Archived from the original on 10 Maret 2016. Retrieved 12 September 2016. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (help); Check date values in: |archivedate= (help)
  5. Harruma, Issha; Hermawan, Bayu (23 Januari 2016). "KPU: Pasangan Eldin-Akhyar Wali Kota dan Wawali Kota Medan Terpilih". Republika. Archived from the original on 12 September 2016. Retrieved 12 September 2016. Unknown parameter |deadurl= ignored (|url-status= suggested) (help); Check date values in: |date= (help)

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut

Kutha-kutha gedhé ing Indonésia
  Kutha Provinsi Populasi     Kutha Provinsi Populasi
1 Jakarta DKI Jakarta 9.607.787  
Kutha Médan
7 Dhépok Jawa Kulon 1.738.570
2 Surabaya Jawa Wétan 2.765.487 8 Semarang Jawa Tengah 1.555.984
3 Bandung Jawa Kulon 2.394.873 9 Palembang Sumatra Kidul 1.455.284
4 Bekasi Jawa Kulon 2.334.871 10 Makassar Sulawesi Kidul 1.338.663
5 Medan Sumatra Lor 2.097.610 11 Tangerang Kidul Banten 1.290.322
6 Tangerang Banten 1.798.601 12 Bogor Jawa Kulon 950.334