Basa Tamil

Cithakan:Infobox Language/IPA

Basa Tamil ꦠꦩꦶꦰ꦳꧀ iku kalebu ing rumpun basa Dravida lan mligi dipituturaké ing kiduling anak wano Indhia lan Sri Langka. Basa Tamil iku basa Dravida kang paling lawas sajarah panulisané. Saliyané iku basa iki kagolong arkhais, dadi ora akèh kang owah ing kurang luwih 2.000 taun.

Tamil
தமிழ் tamiḻ
Word Tamil.svg
Pronunciation [t̪ɐmɨɻ]
Dituturaké ing India, Sri Lanka, Malaysia, Singapura, Réunion, Mauritius, Burma
Gunggung panutur 70 yuta
Rumpun basa Cithakan:Infobox Language/genetic2
Sistem tulisan Aksara Tamil (Abugida)
Aksara Arwi (Abjad)
Braille Tamil (Bharati)
Vatteluttu (sajarah)
Status resmi
Basa resmi ing Sri Lanka,[1]
Singapura.[2]

Praja India: Tamil Nadu,[3] lan Puducherry[4]

Recognised minority language in Kanada
Malaysia
Mauritius
Réunion
Sèychèlles
Kerala (India)
Regulated by No official regulation
Kodhe basa
ISO 639-1 ta
ISO 639-2 tam
ISO 639-3 variously:
tam – Tamil Modhèren
oty – Tamil Kuna
ptq – Pattapu Bhasha
Idioma tamil.png

Basa Tamil uga basa konservatif, sanadyan para panuturé akèh kang ndhèrèk agama Hindhu, ora akèh tetembungan saka basa Sansekreta ing basa iki.

Cathetan sikilBesut

  1. "Official languages of Srilanka", State department, US, dibukak ing 1 May 2007
  2. "Official languages and national language", Constitution of the Republic of Singapore, Government of Singapore, dibukak ing 22 April 2008
  3. "Official languages of Tamil Nadu", Tamil Nadu Government, dibukak ing 1 May 2007
  4. Official languages, UNESCO, dibukak ing 10 May 2007