Basa Tamil iku kalebu ing rumpun basa Dravida lan mliginé dipituturaké ing kiduling anak wano Indhia lan Sri Langka. Basa Tamil iku basa Dravida sing paling lawas sajarah panulisané. Saliyané iku basa iki kagolong arkhais, dadi ora akèh sing owah ing kurang luwih 2.000 taun.

Tamil
தமிழ் tamiḻ
Word Tamil.svg
Pangucapan [t̪ɐmɨɻ]
Asal India, Sri Lanka, Malaysia, Singapura, Réunion, Mauritius, Burma
Ètnis Tamil
Panyatur asli
700 yuta (2007)[1]
8 yuta panyatur L2 ing India (tanpa surya)[2]
Rupa purwa
Aksara Tamil (Abugida)
Aksara Arwi (Abjad)
Braille Tamil (Bharati)
Vatteluttu (sajarah)
Basa isarat Tamil
Status resmi
Basa resmi ing

Sri Lanka,[3]
Singapura.[4]

Praja India: Tamil Nadu,[5] lan Puducherry[6]
Basa minoritas
diakoni ing
Kodhe basa
ISO 639-1 ta
ISO 639-2 tam
ISO 639-3 Rupa-rupa:
tam – Tamil Modhèren
oty – Tamil Kuna
ptq – Pattapu Bhasha
Linguist list
oty Tamil Kuna
Glottolog tami1289  (Tamil Modhèren)[7]
oldt1248  (Tamil Kuna)[8]
Idioma tamil.png
Artikel iki ngandhut simbul-simbul fonètis IPA. Tanpa sengkuyungan tèhnis sing trep, panjenengan namung bakal weruh simbul pitakon, kothak, utawa liyané, nanging dudu karakter Unicode.

Basa Tamil uga basa konservatif, sanadyan para panuturé akèh sing ndhèrèk agama Hindhu, ora akèh tetembungan saka basa Sansekreta ing basa iki.

Cathetan sikilBesut

  1. ^ Mikael Parkvall, "Världens 100 största språk 2007" (The World's 100 Largest Languages in 2007), in Nationalencyklopedin
  2. ^ Basa Tamil ing Ethnologue (éd. ka-16, 2009)
  3. ^ "Official languages of Srilanka", State department, US, dijupuk 1 May 2007 
  4. ^ "Official languages and national language", Constitution of the Republic of Singapore (Government of Singapore), dijupuk 22 April 2008 
  5. ^ "Official languages of Tamil Nadu", Tamil Nadu Government, dijupuk 1 May 2007 
  6. ^ Official languages, UNESCO, dijupuk 10 May 2007 
  7. ^ Hammarström, Harald; Forkel, Robert; Haspelmath, Martin, eds. (2017). "Tamil Modhèren". Glottolog 3.0. Jena, Jerman: Max Planck Institute for the Science of Human History. 
  8. ^ Hammarström, Harald; Forkel, Robert; Haspelmath, Martin, eds. (2017). "Tamil Kuna". Glottolog 3.0. Jena, Jerman: Max Planck Institute for the Science of Human History. 
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.