Aksara Batak

Surat Batak utawa Aksara batak iku jeneng aksara sing dipigunakaké kanggo nulis basa Batak. Surat Batak isih kerabat karo aksara Nusantara liyané.

Ciri khasBesut

Surat Batak iku sawijining jinis aksara sing diarani abugida, dadi minangka perpaduan antara alfabet lan aksara suku kata. Saben karakter wis ngandhut sisan konsonan lan vokal dhasar. Vokal dhasar iki wujud uni /a/. Nanging kanthi tandha diakritis utawa apa sing karan anak ni surat sajeroning basa Batak, vokal iki bisa diowah-owahi.

Jinis aksara lan panyebaranBesut

Saben basa Batak duwé varian Surat Batak dhéwé-dhéwé. Nanging varian-varian iki ora béda banget antara siji lan sijiné.

WacanBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut