Kulawarga basa Batak

basa
(Kaelih saka Basa Batak)

Basa Batak sakbeneré minangka jeneng rumpun basa sing dipituturaké ing Sumatra Lor. Basa iki migunakaké Aksara Batak

Batak
PasebaranSumatra, Indonésia
Pepanthaning basaAustronésia
ISO 639-2 / 5btk

Basa Batak bisa dipérang dadi sawatara golongan:

  • Basa Batak Lor
    • Basa Alas-Kluet
    • Basa Dairi
    • Basa Karo
    • Basa Simalungun
  • Basa Batak Kidul
    • Basa Angkola-Mandailing
    • Basa Pakpak-Dairi
    • Basa Toba

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut