Tuduhaké menu pokok
Peta kulawarga basa ing donya

Kulawarga basa iku sakumpulan basa-basa kang ndarbèni perintis kang padha ya iku basa purba saka kulawarga mau.

Kayadéné kulawarga biologis, bukti gegayutan antara basa-basa sakulawarga bisa diamati saka karakteristik basa-basa mau. Sawijining kulawarga basa kang bisa diidhentifikasi kanthi trep ya iku kesatuan filogenetis kang tegesé kabèh anggota kulawarga basa mau diturunaké saka siji perintis lan kabèh basa turunané dilebokaké sajeroning rumpun mau. Sapérangan gedhé basa-basa ing bumi iku anggota saka siji kulawarga basa, nanging ana uga basa-basa (kaya basa isolat kang gayutané karo basa liya ora cetha dan dadi pasulayan.

Uga delengenBesut

Kulawarga basa gedhé dhéwéBesut

Miturut Ethnologue.com, rumpun-Kulawarga basa gedhé dhéwé ya iku:

  1. Niger-Kordofania (1489 basa)
  2. Austronesia (1262 basa)
  3. Trans-Nugini (552 basa) (dipertentangkan)
  4. Indo-Éropah (443 basa)
  5. Afro-Asiatik (372 basa)
  6. Sino-Tibet (365 basa)
  7. Australia (258 basa) (dipertentangkan)
  8. Nilo-Sahara (199 basa)
  9. Oto-Manguea (172 basa)
  10. Austro-Asiatik (168 basa)
  11. Sepik-Ramu (104 basa) (dipertentangkan)
  12. Dravida (75 basa)
  13. Tai-Kadai (70 basa)
  14. Tupi (70 basa)

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut