Tuduhaké menu pokok

Sumatra Kidul

provinsi ing Indonésia
Provinsi Sumatra Kidul
Lambang Sumatra Kidul
Lambang Sumatra Kidul
Sesanti: "Bersatu Teguh"
Péta Sumatra Kidul ing Indonésia
Dina Dadi: ---
Kutha krajan: Palembang
Gubernur: Syahrial Oesman
Jembar
 - Total:

113.339 km²
Laladan Tk. II
 - Cacah:

10 Kabupatèn lan 4 Kutha otonom
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 6.275.945 Jiwa
+/- --- / km²
Suku: Wong Komering lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: basa Indonésia lan liyané
Zona Wektu: (WIB)

Provinsi Sumatra Kidul' (basa Indonésia: Provinsi Sumatra Selatan), iku katata sajeroning 10 kabupatèn lan 4 kutha. Provinsi iku dumunung ing sisih kidul Pulo Sumatra. Provinsi iku kutha krajané ing Palembang. Géografi provinsi Sumatra Kidul wewatesan karo Provinsi Jambi ing sisih lor, Provinsi Kapuloan Bangka Belitung ing wétan, Provinsi Lampung ing kidul lan Provinsi Bengkulu ing sisih kulon.

Daerah Tingkat IIBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut