Tuduhaké menu pokok
Provinsi Lampung
Coat of arms of Lampung.svg
Lambang Lampung
Sesanti: "Sang Bumi Ruwa Jurai"
Péta Lampung ing Indonésia
Dina Dadi: 18 Maret 1964
Kutha krajan: Bandar Lampung
Gubernur: Sjachroedin ZP
Jembar
 -Total:

35.376 km2
Laladan Tk. II
 -Cacah:

8 Kabupatèn lan 2 Kutha otonom
Padunung
 -Total:
 -Kapadhetan:

+/-8.000.000 Jiwa
+/- / km²
Suku bangsa: Wong Lampung, Wong Jawa lan liyané
Agama: Islam, Protèstan, Katulik lan liyané
Basa: basa Indonésia lan liyané
Zona Wektu: (WIB)

Provinsi Lampung iku katata sajeroning 8 kabupatèn lan 2 kutha. Provinsi iki dunungé ana ing pucuk kiduling pulo Sumatra. Kutha krajan pamaréntahané ana ing Bandar Lampung lan dadi jalur sing strategis kanggo trans-Sumatra wiwit saka Acèh nganti tlatah Jawa.

Daerah Tingkat IIBesut

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut