Kabupatèn Pesisir Kulon, Lampung

Kabupaten ing Lampung

Kabupatèn Pesisir Kulon (basa Indonésia : Pesisir Barat), iku kabupatèn ing provinsi Lampung, kutha Krui iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ±2,953.48 km².

Pesisir Kulon
Kabupatèn
Lambang Kabupaten Pesisir Barat.png
Lambang
Sesanti: Helauni Kibaghong
(Basa Lampung: Indahnya Kebersamaan)
Lokasi Lampung Kabupaten Pesisir Barat.svg
Pernahé Pesisir Kulon ing Lampung
NagaraIndonésia
ProvinsiLampung
Dina Dadi16 November 2012
Kutha krajanKrui
Pamaréntahan
 • BupatiDr. Agus Istiqlal, S.H., M.H.
Laladan
 • Gunggung2,953,48 km2 (1,140,35 sq mi)
Cacah warga (2017)[1]
 • Gunggung155.497
 • Pepadhet53/km2 (140/sq mi)
Bebrayan
 • WongLampung, Jawa, Sundha, Batak, Bali lan liya-liya
 • BasaIndonesia, Lampung, Jawa, lan Sundha
 • KepercayanIslam, Kristen Protestan, Katulik, Hindu, Buddha
Zona wektuWIK (UTC+7)
Kodhe pos34xxx
Kodhe laladan(+62)
Plat montorBE
Situs wèbwww.pesisirbaratkab.go.id
(ing basa Indonésia)

SumberBesut

  1. https://pesisirbaratkab.bps.go.id/publication/2018/08/16/520281f8bbf494f23557156f/kabupaten-pesisir-barat-dalam-angka-2018.html