Kulawarga basa Lampung

(Kaelih saka Basa Lampung)

Rumpun basa Lampung ya iku saklompok basa kang dicaturaké déning Ulun Lampung mligi ana ing Provinsi Lampung, kiduling Palémbang lan pasisir kulon Banten. Rumpun iki mapadeg saka:

Lampung
AsalIndonésia
LaladanSumatra pérangan kidul
Panyatur asli
1.500.000 (1981) (tanpa surya)
Aksara Lampung, Aksara Latin
Kodhe basa
ISO 639-3Either:
ljp – Lampung Api
abl – Lampung Nyo

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut